Om oss og ansatte

Medisinsk SimulatorSenter (MSS) ble etablert i 2003 som landets første fullskala simuleringssenter. Senteret drives gjennom et samarbeid mellom St. Olavs hospital, NTNU og Helse Midt-Norge. Simulatorsenteret er organisert som egen avdeling i Klinikk for anestesi og intensivmedisin.

Undervisningsressursene i senteret består av leger og sykepleiere i bistillinger som kombineres med hovedstillinger i klinisk virksomhet innen anestesi, intensivmedisin og pediatri. Alt pedagogisk/didaktisk personell har europeisk utdanning som «fasilitator» i medisinsk simulering. Noen av senterets ansatte har formell pedagogisk utdanning utover dette.

I tillegg til forsknings- og utviklingsaktiviteten har Medisinsk SimulatorSenter en bred kursportefølje og det er ca. 1800 deltakere på kurs/simulering hvert år. Målgruppe for senterets aktivitet er medisinske og helsefaglige studenter i grunn- og videreutdanning samt etterutdanning av klinisk personell.

Senteret er kursarrangør for spesialisering og etterutdanning for alle helseprofesjoner i regionen. Det gjennomføres trening på praktiske ferdigheter og Non-Technical Skills (kommunikasjon, team-samarbeid og ledelse).

Det er etablert et vaskulært ferdighetslaboratorium sammen med kliniske avdelinger. MSS har erfaring med å undervise lærere/veiledere i klinikken i å anvende den pedagogisk/didaktiske modellen i klinisk undervisning (blant annet veiledere i ambulansetjenesten, sykepleieveiledere og personell som involveres i hendelsesanalyser ved sykehuset).

Team som jobber sammen i akutte medisinske situasjoner, trener sammen. Øvelsen gjøres så realistisk som mulig for å øke overføringsverdien til praksis og det gjøres videoopptak under treningen. Etter hver trening gjennomføres en debriefing. Debriefing innebærer refleksjon over det deltakerne har vært med på. Ved å diskutere det som skjedde, utforsker en hvorfor handlingsforløpet ble slik som det ble. Simulering er spesielt velegnet til å trene på kommunikasjon og samhandling (Non-Technical Skills) i akutte situasjoner. Målet er å omskape det teamet har øvd på til erfaringer gjennom refleksjon over handling. For å understøtte refleksjonen vises klipp av videoopptaket.

Vi presenterer også arbeid som er gjort ved Simulatorsenteret på internasjonale kongresser. Se noen av våre postere her.

MSS er lokalisert inne i St. Olavs Hospital og er i besittelse av avansert datateknologisk utstyr for gjennomføring av simulatortrening. Senteret gjennomfører i tillegg in situ simulering i utstrakt grad lokalt og ved alle sykehus i Helse Midt-Norge.

Ansatte

Stine Gundrosen
Stine Gundrosen
Avdelingssjef, PhD

Master i helsevitenskap (MSc)
Spesialsykepleier Intensiv
E-post: stine.gundrosen@ntnu.no

Hilde Stuedahl Mohn
Seksjonsleder/universitetslektor

Master i voksnes læring (MA)
Spesialsykepleier Intensiv
E-post: hilde.stuedahl.mohn@stolav.no

Hilde Berg
Hilde Berg
Administrasjonskonsulent

E-post: hilde.berg4@stolav.no

Petter Aadahl
Petter Aadahl
Professor anestesiologi, dr.med.

E-post: petter.aadahl@stolav.no

Hilde Berg
Alba Berglun Løvås
Spes.spl. kardiologi

E-post: monica.lovas@stolav.no

Ingrid Nissen
Overlege pediatri

E-post: ingrid.nissen@stolav.no

Hilde Berg
Leif Martin Hogstad
Dosent

E-post: leif.hokstad@ntnu.no

Elisabeth Arntsberg
Elisabeth Arntsberg
Spes.spl neonatal

E-post: elisabeth.arntsberg@stolav.no

Hilde Berg
Siri Skarpnes
Spes.spl akuttsykepleie

E-post: siri.skarpnes@stolav.no

Elisabeth Arntsberg
Marius Momyr
Overlege anestesiologi

E-post: marius.momyr@stolav.no

Kaja Flatøy
Kaja Flatøy
Akuttsykepleier og HLR-koordinator

E-post: kaja.flatoy@stolav.no

Elisabeth Arntsberg
Anne-Mette Bringedahl Uglem
Lege i spesalisering, nevrologi

E-post: anne.mette.bringedal.uglem@stolav.no

Besøk oss gjerne

Medisinsk SimulatorSenter,
St. Olavs Hospital,
Prinsesse Kristinas gt. 3,
AHL-senteret Nord U1,
7006 Trondheim

Medisinsk Simulatorsenter

Postadresse

Medisinsk SimulatorSenter,
St. Olavs Hospital,
Postboks 3250 Torgarden,
7006 Trondheim.

Copyright © 2025 Medisinsk Simulatorsenter.